مقایسه ویژگی های فنی پمپ بشقابی و پمپ جتی
مقایسه ویژگی های فنی پمپ بشقابی و پمپ جتی
Blog Article
در سال های اخیر به دلایل متعددی از جمله بالا رفتن جمعیت، گسترش صنایع و کارخانجات، توسعه چشمگیر شهرنشینی و آپارتمان نشینی با مشکلات متعددی از جمله تأمین و توزیع آب مواجه شدهایم. در بین این مشکلات، پمپاژ و تأمین آب ساختمان های مرتفع پررنگ تر است.
چرا انتخاب صحیح پمپ خانگی اهمیت بالایی دارد؟
متأسفانه انتخاب پمپ نامناسب علاوه بر ایجاد اخلال در کارهای روزانه، هزینه های زیادی را برای مصرف کننده و مشکلاتی را نیز برای فروشنده ایجاد میکند. در این مقاله از کالا صنعتی به بررسی تفاوت های موجود بین پمپ های بشقابی و جتی، نحوه عملکرد و انتخاب آن ها پرداخته میشود تا شما مصرف کننده محترم بتوانید بر اساس نیاز و شرایط خود بهترین نوع پمپ را انتخاب کنید و در صورت نیاز. پمپ های آب جتی و بشقابی از جمله پرفروش ترین و مهم ترین پمپ های آب خانگی می باشند. هدف از این مقاله معرفی پمپ هایی با دبی (آبدهی) و هد (ارتفاع) زیاد برای مصارف خانگی است. ضمن انجام این مقایسه، چهار نوع از برندهای پرمصرف شامل لیو، استریم، الکتروژن و پنتاکس در دو مدل بشقابی و جتی و در توان 1 اسب معرفی و مقایسه می شوند.
انتخاب صحیح پمپ آب خانگی
پمپ آب جتی چیست؟
پمپ های جتی که در زیر مجموعه پمپ های گریز از مرکز قرار دارد و در دو نوع کم عمق و عمیق وجود دارد، علاوه بر مصارف گسترده خانگی، برای پمپاژ آب در مناطقی که چاه عمیق وجود دارد مناسب است.
ویژگی های پمپ آب جتی
این نوع از پمپ ها، به صورت خود مکش است و میتواند بدون لوله کشی خاص، آب را از عمق زیاد به بالا پمپاژ کند. در هنگام کمبود آب در چاه و ورود ناخواسته هوا به دهانه مکش، یک پمپ جتی میتواند به فعالیت خود ادامه داده و آسیب نبیند. این پمپ ها به دلیل مجهز بودن به جت اکسیژن که مانند یک انژکتور عمل میکند، صدای بیشتری نسبت به مدل بشقابی تولید میکند.
پمپ آب بشقابی چیست؟
در طرف مقابل پمپ های نوع بشقابی در دو مدل پمپ جا به جایی مثبت و مدل پمپ گریز از مرکز وجود دارند. یک پمپ بشقابی از نوع گریز از مرکز برای سیالات با گرانروی پایین توصیه میشود. در یک پمپ بشقابی جابجایی مثبت با افزایش عمق، آب کمتری پمپاژ میشود و ظرفیت آبدهی کاهش محسوسی دارد.
ساختار پمپ بشقابی
طراحی ساختار پمپ های نوع بشقابی بسیار ساده است. پروانه به صورت مستقیم به محور اصلی متصل است و توسط موتور هدایت میشود. لازم به توضیح است پروانه و پخش کننده دو قسمت اصلی پمپ بشقابی به حساب میآیند. پمپ نوع بشقابی دارای طراحی ساده است و پیچیدگی های پمپ گریز از مرکز جتی را ندارد. پروانه پمپ بشقابی معمولا از جنس استیل ضد زنگ، برنز و چدن است. جریان سیال وارد پروانه میشود و سپس پمپاژ میشود. اما پمپ جتی علاوه بر پروانه دارای یک پخش کننده است. در پمپ نوع جتی زمانی که آب وارد پمپ میشود سرعت آن افزایش مییابد که این سرعت برابر افزایش فشار سیال است.
محصولات پیشنهادی:قیمت لوازم جانبی پمپ
مقایسه تفاوت های پمپ آب جتی و بشقابی
برای درک بهتر مهمترین تفاوت بین این دو نوع پمپ، ابتدا نمودارهای همپوشانی پمپ آب جتی لیو 1 اسب مدل AJm75 و پمپ آب بشقابی لیو 1 اسب مدل ACm75 در شکل زیر مقایسه شده است. همانطور که در شکل مشخص است در مدل بشقابی، آبدهی در بازه 0 تا 100 لیتر بر دقیقه و هد در بازه 16 تا 36 متر تغییر میکند. در طرف مقابل آبدهی و هد پمپ جتی به ترتیب در بازه 0 تا 65 لیتر بر دقیقه و هد در بازه 23 تا 40 متر تغییر میکند. با مقایسه اعداد میتوان به این نتایج رسید که پمپ آب بشقابی آبدهی (دبی) بیشتری را تأمین میکند ولی پمپ آب جتی ارتفاع بیشتری را برای سیال مورد نظر ایجاد میکند.
به عنوان مثال پمپ بشقابی در هد 33 متر میتواند 30 لیتر بر دقیقه آب را تامین کند. اما پمپ جتی تنها 20 لیتر بر دقیقه آبدهی دارد. پس پمپ بشقابی آبدهی بالاتری دارد. همچنین میتوان دریافت که در توان ثابت 1 اسب، پمپ جتی میتواند تا 23 متر آب را پمپاژ کند. ولی پمپ بشقابی فقط توانایی حداکثر 16 متر پمپاژ آب را دارد. پس پمپ جتی هد بالاتری را تامین میکند. لازم به ذکر است پمپ های آب لیو در توان های دیگر نیز وجود دارد که میتوانید در سایت کالا صنعتی بررسی و خریداری کنید.
نوع دیگر پمپ های پر مصرف، پمپ آب استریم است. در شکل زیر نمودارهای همپوشانی پمپ جتی استریم 1 اسب مدل SJET100B و پمپ بشقابی استریم 1 اسب مدل SCP100 مقایسه شده است. لازم به ذکر است پمپ های آب استریم نیز توان های دیگر مانند (5/0، 5/1و 2) تولید میشوند که میتوانید در سایت کالا صنعتی بررسی و خریداری کنید.
پمپ آب جتی و بشقابی
پمپ الکتروژن برند ایرانی است که در کنار پمپ های وارداتی مورد توجه قرار گرفته است. در جداول زیر از دیدگاه آبدهی و ارتفاع مدل بشقابی و جتی با یکدیگر مقایسه شده اند. در مدل بشقابی، آبدهی در بازه 0 تا 90 لیتر بر دقیقه و هد در بازه 20 تا 36 متر تغییر میکند. در طرف مقابل آبدهی و هد پمپ جتی به ترتیب در بازه 0 تا 43 لیتر بر دقیقه و هد در بازه 3 تا 52 متر تغییر میکند. با مقایسه اعداد میتوان به این نتایج رسید که پمپ آب بشقابی و جتی به ترتیب برای آبدهی بالا و هد بالا مناسب است.
جدول جتی و بشقابی
پدیده ای مشابه را نیز میتوان در پمپ های پنتاکس مشاهده کرد. در شکل های زیر نمودارهای همپوشانی پمپ آب پنتاکس ایتالیایی بشقابی و جتی با یکدیگر مقایسه شده اند. نوع جتی حداکثر تا 80 لیتر بر دقیقه و بشقابی تا 90 لیتر بر دقیقه قابلیت پمپاژ دارد.